Program festivala (format PDF)

Programska knjižica festivala (format PDF): povezava za prenos.
Programska zgibanka Letni kino Arrigoni in Manzioli: povezava za prenos.
Programska knjižica Podmornice (format PDF): povezava za prenos.

Posamezne vstopnice

Kulturni dom: 5 €/ 4 €*
Art kino Odeon: 5 €/ 4 €*
Letni kino Arrigoni: 5 €/ 4 €*
Kulturni dom – posamezna vstopnica za Podmornico: 4 €/ 3 €*
Kulturni dom – družinski paket Podmornica (vsi člani družine za eno predstavo): 8 €
Video na plaži: vstop prost

Za projekcije v Ljubljani, Cerknici, Idriji, Sežani in Tolminu veljajo veljavni ceniki partnerskih kinematografov.

Abonmaji

Festivalski abonma: 35 €** (predprodaja: -20%, -30%***)
Vikend paket: 28 €** (predprodaja: -20%, -30%***)

Kupci abonmajev v predprodaji lahko abonmajsko kartico prevzamejo pri glavni festivalski blagajni od 31. maja 2022 dalje. Z abonmajsko kartico morate vstopnice prevzeti najpozneje 30 minut pred posamezno predstavo, sicer vam vstopnice ne moremo zagotoviti!

 

Predprodajna mesta

Od 1. maja 2022 dalje!

Predprodajno spletno mesto: www.mojekarte.si.
Prodajna mesta mojekarte.si po vsej Sloveniji.

Kinodvor, Kolodvorska 13, Ljubljana
Blagajna se odpira eno uro pred začetkom prve projekcije in zapira ob pričetku zadnje. Kontakt: 01 239 22 17, blagajna@kinodvor.org.

 

Blagajna

Festivalska blagajna v Art kinu Odeon (Ulica Prekomorskih brigad 4) v Izoli bo odprta od 31. maja dalje. Delovni čas 31. maja 15.00–19.00, od 1. junija dalje 10.00–19.00.

Blagajna v Kulturnem domu se odpre 30 minut pred začetkom vsake predstave. Blagajna za Letni kino Arrigoni se odpre 1 uro pred začetkom predstave.

Projekcija in koncert v Letnem kinu Manzioli sta brezplačna in zanju vstopnic ne izdajamo.

Nadomestne lokacije v primeru dežja:

  • Letni kino Arrigoni in Manzioli -> Kulturni dom (projekcija) ali Manziolijeva palača (koncert).
  • Video na plaži -> Art kino Odeon. V primeru selitve se program Videa na plaži začne 30 minut pozneje.

Kontakt

nina.jeglic@isolacinema.org
+386 (0)51 449 933

blagajna@isolacinema.org
+386 (0)31 478 219

Popusti

* cena velja za dijake, študente, upokojence, imetnike Evropske kartice ugodnosti za invalide, imetnike IZOkartice in kartice ugodnosti ZA kulturo, člane Kinopolisa, Kluba Kinodvor, Kluba Kinobalon, Kluba ljubiteljev dobrega filma Art kina Odeon, društva IZOLANI in društev v Zvezi kulturnih društev Mestne občine Koper
** imetniki kartice ugodnosti ZA kulturo, člani Kinopolisa in Kluba Kinodvor imajo 10% popust na redno ceno abonmaja
***popust velja za študente AGRFT, študente Akademije umetnosti Univerze v Novi Gorici, imetnike kartice ugodnosti ZA Kulturo, Kinopolisa, Kluba Kinodvor, Kluba izolskih dijakov in študentov (KIŠD), Kluba študentov občine Koper (KŠOK), društva IZOLANI in društev v Zvezi kulturnih društev Mestne občine Koper, študente Univerze na Primorskem in imetnike Evropske kartice ugodnosti za invalide

Festival Kino Otok – Isola Cinema je »prireditev z manj odpadki«

Kino Otok kot prvi slovenski filmski festival stopa na pot zero waste. To seveda ne pomeni, da na festivalu ne bo odpadkov, a skupaj se bomo trudili, da jih bo čim manj in da bodo ustrezno zbrani.

V povprečju vsak obiskovalec prireditev ustvari več kot 1 kg odpadkov na dan. Kino Otok je v preteklosti obiskalo tudi več kot 9 tisoč posameznikov, kar pomeni več kot 9 ton odpadkov samo na eni izvedbi. Letos bomo skupaj z vami naredili korak naprej in poleg reciklaže poskrbeli še za preprečevanje nastajanja odpadkov.

Zavedamo se, da je okolje stvar vseh nas, zato želimo postati zgled tako za udeležence kot druge festivalske organizatorje. Hvala, ker nam boste pri izpolnjevanju zaveze in ciljev pomagali tudi vi! Poslužujte se digitalnih vstopnic in programov, na prizorišča pa prinašajte čim manj potencialnih odpadkov. Mi bomo poskrbeli za razgradljive kozarce, vi pa za prigrizke brez embalaže, velja? Če vam po ogledu filmov ostane kakšen odpadek, vas lepo prosimo, da ga odvržete v ustrezen zabojnik. Ker so ogorki najbolj nadležen odpadek (le eden lahko onesnaži kar tisoč litrov vode), bomo poskrbeli tudi za reciklirane pepelnike.

Pri naših prizadevanjih nam pomagajo Ekologi brez meja. Ja, to so tisti, ki so organizirali akcije Očistimo Slovenijo in se iz njih naučili, da le čiščenje ni dovolj. Zato so postali nacionalna zero waste organizacija, ki občine, organizatorje prireditev in turistične ponudnike usmerja na poti preprečevanja nastajanja odpadkov.

Sprejetje zaveze za »prireditev z manj odpadki« je del celostnega prizadevanja za zmanjšanje škodljivih vplivov našega delovanja na okolje, ki med drugim vključuje spodbujanje uporabe javnega prevoza in potovanj z vlakom namesto z letalom, nižje naklade festivalskih tiskovin, ponovno uporabo predmetov in opreme ter sodelovanje s partnerji, ki omogočajo ekološko in lokalno ponudbo.