Odprt poziv za kratke filme v sekciji Video na plaži festivala Kino Otok 2022

18. mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola Cinema se bo po dveh izvenserijskih avgustovskih terminih z letom 2022 v Izoli ponovno dogajal med 1. in 5. junijem. V že tradicionalni sekciji Video na plaži bo na platno pod zvezdami in pred njega pripeljal izbor svežih udarnih kratkometražcev odprtega duha in njihove avtorje. Vabljeni k prijavi filmov do 21. marca 2022.

V sekciji Video na plaži podpiramo prikaz filmske produkcije še neuveljavljenih avtorjev novih generacij, ki raziskuje bogastvo in drznost filmskega izraza tako v formi kot v vsebini. Ob domači neodvisni produkciji prikazujemo tudi filme iz sosednjih držav in širše. Video na plaži ni tekmovalni program, temveč deluje kot raziskovalna platforma, ki poleg javne predstavitve filmov omogoča tudi dialog, pretok idej in znanja med gostujočimi uveljavljenimi avtorji ter tistimi, ki so šele na začetku svoje filmske poti, ali pa se s svojim ustvarjanjem gibljejo zunaj ustaljenih prostorov konvencionalne in tržno naravnane filmske produkcije.

Mlade avtorje (jasno, mlad po srcu šteje) iz Slovenije, Italije, Hrvaške, Avstrije in onkraj pozivamo k prijavi in predstavitvi del, ki bodo tekom festivala prikazana v sproščenem vzdušju pod zvezdami ter v neposredni bližini izolske plaže Svetilnik.

Avtorji bodo ob uvrstitvi v program deležni tudi:

  • akreditacije za vse filmske projekcije festivala, PRO Otok in ostale festivalske dogodke,
  • možnosti nastanitve v festivalskem kampu Škamp,
  • predstavitve filma v festivalskem katalogu.

Omejitev glede filmskih zvrsti ni. Dokumentarne, igrane, eksperimentalne ali animirane kratke metre naj zaznamuje predvsem odprt, svoboden in povezovalen duh, ki tako ali drugače ruši vrsto konstruiranih družbenih, političnih, kulturnih, narodnostnih, verskih, medgeneracijskih ter seveda izraznih pregrad.

Dolžina prijavljenih filmov: do 30 minut. Prednost pri izboru bodo imeli filmi, ki so nastali v letih 2021 in 2022. Omejitev glede števila prijavljenih filmov posameznega avtorja ni, vendar mora biti vsak film prijavljen na svojem obrazcu.

Vabljeni, da do ponedeljka, 21. marca 2022, pošljete izpolnjen spletni PRIJAVNI OBRAZEC s prilogami.

Selektorja sekcije Video na plaži sta Matevž Jerman, filmski publicist, urednik, kurator, režiser, soustanovitelj društva za uveljavljanje kratkega filma Kraken in asistent programskega oddelka Slovenske kinoteke, in Mila Peršin, ustvarjalka, ki se med študijem na Akademiji za vizualne umetnosti AVA ukvarja s selekcijo filmov, filmsko režijo in igro, ter deluje kot del ekipe DobraVaga.

Vsa dodatna vprašanja z veseljem pričakujemo na e-naslovu video@isolacinema.org.

Se vidimo na Otoku!