Prenos veščin – Kako uspešno razviti celovečerni film?

V sodelovanju s Centrom za kreativnost pri Muzeju za oblikovanje in arhitekturo.

Dogodek je namenjen filmskim ustvarjalcem na začetku kariere ali novega projekta, ki si želijo na podlagi izkušenj uspešne tuje gostje najti navdih za preboj.

11.00–13.00

Isabelle Fauvel:  Razvoj kot ključna etapa na poti do filma

V konkretnem smislu se razvoj projekta začne s sprejemom odločitve o tem, da usmerimo čas, sposobnosti in denar v točno določen projekt, vendar pa je razvoj v širšem pomenu nikoli končan proces vsakogar, ki želi pisati, režirati ali producirati. Isabelle Fauvel bo na dogodku spregovorila o razvoju projekta v kateri koli fazi pisanja, pa tudi veščinah, talentih in mreženju, s čimer bo zajela vse specifike razvoja kot individualnega ali kolektivnega procesa.

Isabelle Fauvel je sprva delovala kot producentka, nato pa leta 1993 ustanovila Initiative Film, prvo podjetje, namenjeno razvoju filmov. Odtlej sodeluje s pisci, režiserji in producenti pri razvoju projektov in talentov, denimo z iskanjem novih talentov in knjižnih predlog, svetovanjem in sodelovanjem pri razvoju scenarija ter spremljanjem celotnega poteka projekta z zunanjimi uvidi. Kot strokovnjakinja ali mentorica sodeluje z mednarodnimi strokovnimi organizacijam ali dogodki, kot so MFI (Sredozemski filmski inštitut), ACE Producers in TFL (Torino Film Lab), kar vključuje tudi snovanje programov usposabljanja na zahtevo. Občasno se poda tudi v svet založništva s spodbujanjem priredb knjižnih del, denimo v sklopu iniciative Shoot the Book!, na festivalu kriminalk Quais du Polar v Lyonu ipd. Initiative Film z iskanjem projektov sodeluje s platformo Jerusalem International Film Lab že vse od njenega nastanka leta 2012. Isabelle Fauvel želi s svojim delom prispevati h kroženju idej in talentov ter obogatiti svet razvoja filmskih projektov.

 

Moderira Nadina Štefančič.

Dogodek bo potekal v angleškem jeziku. Prost vstop, zaželene rezervacije na pro@isolacinema.org. /

 

Info

Lokacija: Manziolijeva palača, Izola
Datum: 03. June 2022
Čas: 11:00
Program: Pro Otok
Sekcija: Pro Otok